Roadtrip & hyrbilsguide

Amerikanska nationalparker

SevärdheterComments Off on Amerikanska nationalparkerLäs mer »

zion-nationalpark

59 Nationalparker

Så många nationalparker finns det i USA. Utöver dessa finns det även state parks i de olika delstaterna. Många av dessa parkerna är mycket stora och spektakulära. Vi rekommenderar er att besöka så många så möjligt av dem som ni kör förbi på er roadtrip. Har ni gott om tid så är det inga problem att spendera ett par dagar i många av parkerna.

Grand Canyon

Grand Canyon är den mest kända nationalparken i USA och den flest svenskar besöker och vill besöka när de ska resa till USA. Grand Canyon har 3 olika platser som går att köra till, västra, södra och norra. Södra är den vackraste och här finns en vandring som går att göra hela vägen ner till botten. Vid både den södra och västra går det att köpa en helikoptertur. Läs mer om olika platser i Grand Canyon.

Kostnad att besöka nationalparker i USA

Ett besök kostar normalt mellan 10 och 30 dollar, beroende på vilken park. Det går dock att köpa ett årskort som gäller till samtliga parker och andra områden i USA för 80 dollar per år. Detta kortet gäller för att besöka 2000 olika platser i USA.

Karta nationalparker KalifornienMotell i all ära, men visst är det fint att spendera en natt eller två i ett tält eller en stuga. Den statliga utmärkta sidan U.S National Park Service låter dig leta upp de parker som finns längs din rutt. Ofta måste man i förväg reservera boende och ha koll på öppettider och liknande.

Yosemite National Park

Yosemite i Kalifornien tar en avgift för varje bil som kör in i parken. Man behöver inga tillstånd för att besöka parken men däremot behöver man det för att sova över. Reservationer kan man göra påhttps://www.recreation.gov/

Yosemite är en fantastisk park och ett måste att besökas för den som reser till San Francisco. Körtiden är ca 4 timmar från centrum med bil och därför lämpligast att ta i samband med roadtrip på vägen till SF eller därifrån. För mer tips om San Francisco.

I Yosemite finns även en klippa med en fantastisk utsikt.
Yosemite National Park

Tags: , , , , ,

Comments are closed.