Roadtrip & hyrbilsguide

Köpa bil i USA

Bli inte lurad vid bilköpet

Det är inte omöjligt att köpa en bil för din road trip som utlänning i USA men det är ändå inte helt enkelt. Du behöver en amerikansk adress att ange i registreringsformuläret. Priserna som skyltas med är oftast prutbara i sann “inspektera-bilen-genom- att-sparka-på-däcken- anda”. Här kommer vi också till det flest köpare tycker är jobbigt. Att finna dolda fel. Är man på semester vill man ju inte köra runt i en bil som man måste klappa och tala snällt med för att den ska hålla till destinationen. Visst låter det avskräckande men precis som i Svedala så är vissa bilhandlare seriösa och andra inte. Titta runt på nätet efter rekommendationer eller gå på magkänsla! Du minskar risken att bli lurad om du köper av en seriös bilhandlare istället för från en privatperson. Samtidigt är chansen att göra kap större om du köper din road trip bil av en privatperson.

Köpa eller hyra en bil?

Hyrbilspriserna är låga i USA, det är därför svårt att slå dessa priser genom att köpa en bil och sedan sälja om du endast ska ha bilen i maximalt 90 dagar. Slitage, underhåll, försäkring och eventuella fel riskerar att göra ditt bilköp till en betydligt dyrare affär än en hyrbil. Dessutom måste du räkna med att det kan ta ett par dagar bara för att hitta en bil.
När är köpa bättre än att hyra?
Om du vill ha en speciell bil, en billig, stor van som som kan sova i. Då kan de vara en ide att fundera på ett bilköp. Annars är det sällan värt jobbet och risken att misslyckas.
Fördelar med hyrbil
De stora fördelarna med hyrbil är att du får bilen direkt, försäkring ingår, eventuella fel ingår, fria mil och du får oftast en ganska ny och fin bil.

Köpa bil för road trip i USA
Köpa bil för road trip i USA

Registreringsbevis

Registreringsbevis i USA kallas Title och det är väldigt viktigt att det finns. När du köper bilen ska du få original-title så att du kan få dina registreringsskyltar. När du köper en begagnad bil ska du också få en lapp som heter “Transfer of ownership”.

Kelley Blue book

En bibel i dessa sammanhang. Med denna bok kan du slå på priser för olika bilmodeller och årgångar för att kunna få ett riktpris. Tjänsten hittar du på www.kbb.com

Comments are closed.