Roadtrip & hyrbilsguide

Hyrbil Los Angeles

Studio-tour på Universal Studios i Los Angeles

En hyrbil gör stor nytta i Los Angeles

Los Angeles är den stad i Los Angeles där det är viktigast att ha en hyrbil. Staden är stor och gjort för att man har en bil. Om man inte har en hyrbil är nästa alternativ buss och taxi. Bussarna har vi testat och tar ofta mycket långt tid att ta sig dit man vill. Taxi eller Uber funkar utmärkt förutom att det snabbt blir mycket dyrt. Priset av en veckas hyrbil går utan problem att åka taxi för på en dag.

Hyrbil på flygplatsen

Om ni vill göra det enkelt för er på er resa till Los Angeles så hyr en bil innan avresa från Sverige och hämta sedan upp bilen direkt vid ankomst till flygplatsen (LAX). När du kommer till flygplatsen så tar du enkelt en buss från det bolag där du ska hämta upp bilen, denna tar dig till dem strax utan för flygplatsen på mellan 5 och 10 minuter. Det är viktigt att ha en bil bokad vid ankomst, att chansa med att en buss till ett av hyrbilsbolagen kan sluta med en mycket dyr hyrbil, dessutom ingår försäkring endast om du har bokat från Europa. För mer info om att hyra bil på LAX-flygplats i Los Angeles, här hittar du adresser till de största hyrbilsfirmorna runt flygplatsen.

Roadtrip

Många påbörjar sin roadtrip i västra USA här men även de som kör kust till kust. Ett tips vid roadtrips är att försöka ta nytt av envägshyra, så att ni slipper köra tillbaka till samma plats där nu redan har varit. Från Los Angeles går highway 1 till San Francisco och Route 66 till Las Vegas och Grand Canyon.
Nationalparker
Inte långt ifrån Los Angeles finns det flera nationalparker, det finns hela 28 nationalparker i Kalifornien. En av de mest kända i Kalifornien är Death Valley, världens varmaste plats på sommaren. För bäst information om dessa parker, se USA:s officiella parkguide – Kalifornien

Platser att besöka med hyrbilen

Om du har hyrt en bil finns det flera platser inne i metro Los Angeles som du bör besöka. Nedan kan du läsa om de mest kända och populära platserna.

Hollywood

Hollywood är den mest kända stadsdelen i Los Angeles och är såklart ett måste. Här kan du vandra omkring på Walk of Fame och se stjärnor från över 2500 kända personer. I detta område hittar du även Chinese Theatre och Doly Theatre.
Hollywood skylten
Världens mest kända skylt går att ses från Hollywood men det går även att ta sig betydligt närmare för den som vill. Det går utmärkt att köra nästan hela vägen dit, detta är ett område där folk bor så försök att visa respekt och parkera bilen en bit iväg om stannar där en stund. Adressen till den väg som tar dig närmst är: 6158 Mulholland Highway, Hollywood.

Universal Studios

Detta är en av de mest populära attraktionerna i Los Angeles. Detta gör att det är mycket populärt och köerna är ofta långa, speciellt på sommaren. Läs därför den kompletta guiden om Universal Studios på USA.se. Universal Studios ligger strax utanför Hollywood och hit är det absolut enklast med en hyrbil. Det finns tour-paket där transport ingår men då hämtas man vanligtvis först upp och körs till en ”hub” och från där en stor buss sista biten. När vi testade detta alternativ tog det mer än 1 timme extra att ta sig dit.
Föreställning på Universal Studios i Hollywood

Stränderna

Självklart måste du även besöka de olika ständerna. De två mest kända är Santa Monica Beach och Venice Beach. Dessa ligger nära varandra men området runtomkring är olika. Santa Monica Beach är bland annat känd för piren och träningsanläggningen vid denna långa strand. Venice Beach har en lite udda strandpromenad som är intressant att se.

Beverly Hills

Om du är intresserad av hur kändisar och rika människor bor, eller bara se vackra hus. Då kan det vara skoj att köra en runda med hyrbilen i Beverly Hills. Kändisarnas hur är ofta svåra att se och därför kan en helt slumpmässig tur genom stadsdelen vara lika lyckad.

Comments are closed.