Roadtrip & hyrbilsguide

Försäkring på hyrbil i USA

Hyrbil på en grusväg i USA

Det är mycket viktigt att ha sin bil försäkrad när man hyr bil och gör en roadtrip i USA, annars riskerar man en mycket hög kostnad vid eventuell olycka. Läs därför våra tips nedan.

Vad gäller vid en försäkring

Det är inte alltid bäst att boka den billigaste hyrbilen, det kan i slutändan bli mycket dyrt om full försäkring inte ingår. Vid hyrbilsbokningar som är gjorda inom Europa ingår försäkring i USA, med noll kronor i självrisk. Boka därför via rekommenderad sida innan avresa för bäst villkor. På plats i USA är det mycket svårt att boka en hyrbil där allt ingår, det kan ibland bli nästan dubbelt så dyrt på grund av den dyra försäkringen man måste lägga till.

Extra försäkring

Standardförsäkringen motsvarar ungefär en svensk försäkring, fast utan självrisk. I detta pris ingår inte tappad bilnyckel, assistans vid till exempel punktering (vid fel på bilen ingår assistans) och glas. Vi anser att den vanliga försäkringen räcker men vill man vara helt säker går det att lägga till denna vid bokning eller på plats i USA. På plats i USA är priset dock ofta betydligt mycket högre.

Självrisk

Som standard är självrisken noll kronor i på en hyrbil i USA. Vi rekommenderar dig dock att läsa de specifika villkoren.

Ålder och antal förare

Ska ni vara fler än en förare så är det billigare att lägga till det vid bokningen. Det tillkommer en extraavgift men försök inte luras och inte ange att ni är fler som kör. Vid en olycka gäller nämligen inte försäkringarna om en obehörig förare framfört hyrbilen. Därför är det mycket viktigt att alla som kör finns med på papperna från hyrbilsbolaget. Förare med en ålder under 25 år behöver betala en extraavgift och är man under 21 år är det väldigt svårt att ens få hyra bil på sin roadtrip i USA.

Komplett försäkringsguide

Läs mer här: Komplett guide om hyrbilsförsäkringar

Comments are closed.