Roadtrip & hyrbilsguide

Roadtrip + kryssning i USA

Kryssningsfartyg utanför Floridas (the keys) kust

Roadtrip + kryssning = den perfekta resan!?

Låter det som en konstig kombination att kombinera en roadtrip med en kryssning? Låt oss förklara. USA är världens mest populära land att hyra en bil och göra en roadtrip i. De tre populäraste områdena är sydvästra USA, nordöstra USA och Florida. USA är också världens mest populära land att börja sin kryssning i, där Florida har ett enormt utbud av kryssningar i Karibien. Det utgår även många trevliga kryssningar även från Los Angeles och New York. I USA är det alltså roadtrips och kryssningar som gäller.

Kombinera en roadtrip med en kryssning

En roadtrip är lite mer krävande, det krävs planering, byte av boende, hitta restauranger och mycket mera. Det är ett aktiv resa där man får se och uppleva väldigt mycket. Ibland blir det knappt någon semester utan man vill bara hinna med så mycket så möjligt. Därför kan det vara riktigt skönt att avsluta sin resa med en veckas kryssning.

Karibienkryssningar från Florida

Vem har inte drömt om att komma iväg på en kryssning i Karibien bland paradisöar? Dessa kryssningar utgår oftast från sydöstra Florida, där man hittar världens tre största kryssningshamnar. Florida är också den delstat där flest gör en roadtrip under vinterhalvåret. Det är den perfekta destinationen att kombinera en roadtrip och kryssning. Vi rekommenderar att börja med en två veckors roadtrip som bland annat innehåller The Keys, avsluta sedan turen i Miami Beach och hoppa på en kryssning. Efter kryssningen har ni även fått välbehövlig vila och lyxservice utöver det vanliga.

Roadtrip kust till kust

En roadtrip kust till kust är mycket körande och avslutas oftast i någon av följande städer, Miami, Los Angeles och New York. Alla dessa städer har trevliga kryssningar, ta därför en titt och funderare på att avsluta resan på detta sätt. Det är inget ni kommer att ångra efter en lång bilresa. Har ni riktigt gott om tid och bra tajming går det även att ta en kryssning från Miami eller New York över Atlanten med slutdestination Köpenhamn. Dessa kryssningar avgår vanligtvis på våren när fartygen ska flyttas från Karibien till Medelhavet.

Comments are closed.