Roadtrip & hyrbilsguide

Hyrbil Las Vegas

Korsning med bilar i Las Vegas, på strippen

Las Vegas med och utan hyrbil

Las Vegas kan upplevas bra både med och utan hyrbil. För den som endast vill besöka strippen behöver ingen bil, vill man däremot göra en roadtrip till andra städer och nationalparker har man stor nytta av en bil. Det går även att enkelt ta sig till restauranger utanför strippen och stor outlet-shopping om man väljer att hyra bil.

Flygplatsen

Det är bäst att hyra bil på flygplatsen i Las Vegas (LAS – McCarran International Airport), tänk på att alltid boka innan avresa från Sverige. Läs mer om varför det är viktigt här. Om du hyr en bil är det enkelt att hoppa på en av bussarna som tar dig till flygplatsen hyrbilscenter där nästan alla hyrbilsbolagen finns. Väljer du att inte hyra bil kostar en taxi resa till strippen ca $25, beroende på hotell. Läs mer om att hyra bil på flygplatsen i Las Vegas. Där kan du även boka en billig hyrbil.

Populära platser att köra till

Det finns många härliga platser att köra till från Las Vegas, förutom Grand Canyon finns det även mindre parker som kan vara härliga dagsutflykter, till exemper Valley of Fire och Red Rock Canyon.

Köra bil Grand Canyon

Längs med den historiska vägen Route 66 från Las Vegas finns Grand Canyon. Grand Canyon upplevs bäst genom en längre vandring, då kan man få en bra blick hur maffigt det är. För den som inte är redo för längre vandringar (helst 2 dagar) kan även få en faktasikt överblick med helikopter.

Premium outlet Las Vegas

Ca 15 miuter från de centrala delarna i Las Vegas finns Las Vegas premium outlet North. Här hinnas 175 märkesbutiker. Ett paradis för dig som gillar att shoppa kläder och andra accessoarer. Söder om strippen finns ett liknade shoppingställe, samma namn men något mindre. De är lätta att förväxla men vi rekommenderar Premium Outlet NORTH.

Los Angeles

Los Angeles ligger väster om Las Vegas och är endast ca 5 timmar iväg. Det är nästan alltid gratis att hyra bil i en av dessa 2 städerna för att sedan lämna tillbaka den i den andra (envägshyra). Om du hyr utanför flygplatserna är risken större för ett tillägg. Försök därför att hyr bil på flygplatsen i Los Angeles eller flygplatsen i Las Vegas.

Köra bil på Las Vegas Strip

Las Vegas Dtrip är ca 6 km lång och det går därför bra att promenera längs med den. För den som vill köra hela strippen går även detta bra men under vissa tider är vägen mycket trafikerad. Vi rekommenderar att försöka köra denna sträcka på förmiddagen när få bilister är ute och kör. Söder om strippen finns även den kända Las Vegas skylten som numera går att köra till och parkera där.

Comments are closed.