Roadtrip & hyrbilsguide

Avverka mil på vägen

PlaneringComments Off on Avverka mil på vägenLäs mer »

Hur många mil ska man köra per dag?

De lärda tvistar om hur många mil du ska lägga upp din road trip på för att du ska se någonting samtidigt som du kommer någonvart. Man kan sammanfatta det hela med att det är en smaksak. Vissa väljer att åka 30 mil om dagen vilket på 2 veckor ger 420 mil Andra väljer att åka 60 mil per dag men att istället ha helt bilfria dagar. Åker man från västkusten (Kalifornien) till t.ex New Orleans finns det sträckor som är väldigt tråkiga samtidigt som det finns platser och städer där en dags visit är lite för lite. Då passar det väldigt bra att köra 60-70 mil på en dag (6-7 timmar i bilen) för att sedan kunna lägga 2-3 dagar på en plats. Men stannar man t.ex i Kalifornien så finns det så otroligt mycket att se. Då kanske 30 mil per dag med spontana stopp längs vägen är att rekommendera.

Vila mellan körningarnaDet hela är då egentligen en smaksak som sagt. Vill man sitta i bilen varje dag och njuter av det eller vill man “avverka” mil?

Det viktigaste är ändå att räkna på din rutt och dela milen på antal dagar så får du se hur många timmar per dag i snitt du måste tillbringa i bilen på din road trip. 60-70 mil per dag är alldeles för mycket. 10-20 är rätt lite. Men runt 30 mil per dag kan man klara utan att det känns påfrestande. Detta är som sagt också högst individuellt.

Tags: , , , ,

Comments are closed.