Roadtrip & hyrbilsguide

Regler för inresa till USA, pass och visum

ÖvrigtComments Off on Regler för inresa till USA, pass och visumLäs mer »

Det är viktigt att ansöka ett ESTA och att ha ett giltigt E-pass för att resa till USA, för den som ska stanna i USA upp till 90 dagar. Om du ska arbeta, studera eller stanna längre än 90 dagar krävs ett visum.

ESTA

Det är viktigt att alltid ansöka om ESTA på den offesiella sidan, det finns en del oseriösa aktörer där. Använd därför alltid följande sida: esta.cbp.dhs.gov/esta/. Denna ansökan bör göras senast 3 dagar innan avresa och är sedan giltig i 2 år.

Pass- krav på E-pass

USA kräver ett E-pass vilket är samma sak som ett biometrisk pass. Detta är inget problem för den som har ett svensk pass. Alla svenska pass som är giltiga idag har detta, förutom provisoriska pass som man inte får använda för resor till USA.

Visum

Visum krävs endast för de som har tänkt att stanna längre än 90 dagar, arbeta eller studera. Det finns ett stort antal olika visum och detta är något som du bör sätta dig in i på USA:s officiella visumsajt.

Mer inreseinformation

Mer detaljerad information hittar du på länkarna ovan, men om du endast vill ha lite mer överskådlig information kan du även besöka USA.se: Inreseregeler, pass, visum och ESTA.

Svenska pass

Tags: ,

Comments are closed.