Roadtrip & hyrbilsguide

Korsa gräsen till Kanada med hyrbil

ÖvrigtComments Off on Korsa gräsen till Kanada med hyrbilLäs mer »

Vancouver downtown i Kanada

Roadtrip i USA och Kanada

Många som gör en roadtrip i norra USA vill korsa gräsen mellan USA och Kanada med sin hyrbil. För att kunna göra det måste man få klartecken från sitt hyrbilsbolag. Vissa bolag tillåter det, andra inte. Det går fortfarande bra att boka bil som vanligt via en svensk hyrbilsfirma, läs mer här. Alamo och Enterprise är två bolag som oftast tillåter det, försök därför att välja något av dessa två bolag. Det brukar vara kostnadsfritt. Det är viktigt att få detta godkänt för att ens försäkring ska gälla.

Envägshyra USA till Kanada

Envägshyra mellan dessa två länder är möjligt men ofta till ett mycket högt pris. Det är därför mer eller mindre inte försvarbart ekonomiskt att göra det utan det blir betydligt billigare att lämna bilen på andra sidan gränsen och hyra en ny bil i Kanada. Detta eftersom de kan inte hyra ut en amerikansk-registrerar bil i Kanada och man måste då betala för transport av bilen tillbaka till USA.

Hyra bil i Kanada

Hyra bil i Kanada är ganska likt som att hyra bil i USA. Det är samma bolag och trafikreglerna är ungefär det samma. För mer info läs, tips om att hyra bil i Kanada.

Tags:

Comments are closed.