Roadtrip & hyrbilsguide

3 saker att ha med på resan

ÖvrigtComments Off on 3 saker att ha med på resanLäs mer »

I USA finns allt… kan man tro, men vissa saker finns fast i annan förpackning. I USA kan man exempelvis köpa snus som för övrigt kallas snuff på engelska. Svenskt snus går däremot inte att köpa, eller är i alla fall väldigt, väldigt svårt att få tag på. Nr 1 på listan att ta med (och förutsatt att du snusar) blir därmed snus. Så köp en stock eller två i tobaksaffären här hemma eller så kan man köpa snus på nätet för en billig peng.

IKEA är för många utlandssvenskar en räddare i Sverige-craving-nöden men även fast IKEA finns i USA så finns de inte överallt. Det finns dock t.ex 8 IKEA varuhus i Kalifornien, 2 st i New York och 2 st i New Jersey samt 3 st IKEA varuhus i Florida. Så vill man verkligen dit så går det. Nr. 2 på listan att ta med är därför typiska saker svenskar bosatta utomlands köper på IKEA såsom svenska köttbullar (går det att ta med?), Ahlgrens Bilar, Marabou Choklad och Djungelvrål.

Nr.3 på listan att ta med är läkemedel och vård-produkter såsom salvor, huvudvärkstabletter, plåster och krämer. Självklart kan du köpa allt detta på din road trip men samma varumärken lär inte finnas och det kan vara tidskrävande att hitta en likvärdig produkt.

Tags: , , , ,

Comments are closed.