Roadtrip i USA

Amerikanska Nationalparker

SevärdheterComments Off on Amerikanska NationalparkerLäs mer »

zion-nationalpark

59 Nationalparker

Det är antalet nationalparker runt om i USA. Utöver dessa finns det även state parks i de olikga delstaterna. Många av dessa parkerna är mycket stora och spektakulära. Vi rekommenderar er att besöka så många så möjligt av dem som ni kör förbi på er roadtrip. Har ni gott om tid så är det inga problem att spendera ett par dagar i många av parkerna.

Kostnad att besöka

Ett besök kostar normal mellan 10 och 25 dollar. Det går dock att köpa ett årskort som gäller till samtliga parker och andra områden i USA för 80 dollar per år. Detta kortet gäller för att besöka 2000 olika platser i USA.

Karta nationalparker KalifornienMotell i all ära, men visst är det fint att spendera en natt eller två i ett tält eller en stuga. Den statliga utmärkta sidan U.S National Park Service låter dig leta upp de parker som finns längs din rutt. Ofta måste man i förväg reservera boende och ha koll på öppettider och liknande.

Yosemite National Park i Kalifornien tar till exempel $20 i avgift för varje bil som kör in i parken. Man behöver inga tillstånd för att besöka parken men däremot behöver man det för att sova över. Reservationer kan man göra påhttps://www.recreation.gov/

Vill man exempelvis campa på t.ex. Lake McClure:s camping kostar det $21 per natt för att få använda faciliteterna. Bokar man i förväg, vilket är att rekommendera kostar det $7. Summa summarum för en bil blir alltså $48 vilket inte är allt för mycket om man är flera i bilen. Stannar man dessutom flera nätter kan man i 7 dagar åka ut och in i parken på samma “entrance fee”.

I Yosemite finns även en klippa med en fantastisk utsikt. Se bilder från den här

Tags: , , , , ,

Comments are closed.