Roadtrip i USA

Hyra bil i USA

Hyrbil i USA

Att hyra bil i USA kräver lite mer av kunden än i Sverige. Det grundläggande försäkringsskyddet är inte alls lika omfattande som hos svenska biluthyrare. T.ex. så täcker den inkluderade trafikförsäkringen skador på den andra bilen och andra personer men inte på hyrbilen. Köper man ingen tilläggsförsäkring kan självrisken vid en olycka bli flera tusentals kr. Däremot behöver man inte köpa allt som biluthyraren försöker sälja på en. Det är även oftast billigare att boka bilen hemifrån.En bonus på det är att det är en fantastisk känsla när man landar att direkt kunna hämta ut sin bil på flygplatsen och dra iväg. Bokar man hemifrån kan man i lugn och ro också läsa igenom alla villkor.

Försäkring

Försäkring ingår om ni följer våra rekommendationer och bokar innan avresa. Bokar ni via en utländsk bokningssida riskerar ni att få betala dyrt för försäkring på plats.
Läs mer: Försäkring på hyrbil i USA

Ålder för att få hyra bil

Är du under 21 år blir det svårt att hyra bil. Är du under 25 år kan du få hyra bil men mot en extra avgift/dag som på några veckor växer till några tusen kr. Tänk på att om du inte väljer att boka hemifrån kan du få en tråkig överraskning då biluthyrningsföretaget väljer att reservera ett belopp på ditt bankkort för att vara säkra på att få betalt. Det kan sedan bli något fel när du ska betala på riktigt då det reserverade beloppet ligger kvar vilket betyder att du ligger ute med ungefär dubbelt så mycket pengar som hyrkostnaden. Bokar du bilen från Sverige ingår oftast en extra försäkring men bokar du den på plats i USA brukar det tillkomma en extraavgift.  Fråga alltid biluthyraren vad olika scenarion kostar. Vad är självrisken? Finns det självriskreducering etc. Glöm inte att titta på om din bank genom ditt bankkort ersätter självrisk i fall av olycka. Innan du kör iväg med bilen är det väldigt viktigt att inspektera bilen och få eventuella skador dokumenterade.

Nu är det lätt att bli skrämd och tro att allt är jobbigt. Det ska dock tilläggas att i 99 av 100 fall så upplever kunden inte ett endaste problem under sin roadtrip.

Boka hyrbil:

Boka med försäkring: Hyrbil24.se
Läs även: Hyrbilstips på USA.se

Hyr bil på internet istället för i USA

För att hålla koll på kostnader när du ska hyra bil i USA och för att inte behöva oroa sig över hyrbil och försäkringsöverraskningar så är det många som idag hyr bilen hemma i Sverige. På så sätt kan man i lugn och ro läsa igenom villkoren, bestämma vilken bil som passar ens behov samt få en översikt över kostnaderna och tilläggsförsäkringar. Det finns många globala hyrbilsföretag som är seriösa. Ofta är det billigare att hyra bil och betala över internet än att göra det på på plats i USA. Det är också väldigt skönt att veta att en bil väntar på dig vid flygplatsen när du landar.

Comments are closed.