Roadtrip & hyrbilsguide

Hyra bil i USA

Hyrbil i USA

Att tänka på när man hyr en bil i USA

Det finns mycket att tänka på när man hyr bil i USA och det är ett par saker som är extra viktiga. Vi har här gjort en lista där du enkelt ser det viktigaste sakerna. Vill du veta mer är det bara att fortsätta att läsa.

  • ¤ Boka hyrbilen innan avresa.
  • ¤ Lägg till extra förare, gps vid bokning om det går.
  • ¤ Envägshyra ger dig möjlighet att uppleva mer.
  • ¤ Boka på en svensk sida för full försäkring, tex Hyrbil24.se.
  • ¤ Säg nä till alla onödiga extraförsäkringar som erbjuds på plats.
  • ¤ Bli inte lurad av en “billig” uppgradering på plats, välj rätt bil vid bokning.
  • ¤ Hämta upp hyrbilen direkt vid ankomst till flygplatsen.

 

Boka bilen innan avresa, gärna i god tid.

Det är viktigt att boka hyrbilen innan avresa för att få försäkring inkluderat i priset. Gör du samma sökning på plats i USA ingår inte försäkring. Dessa försäkringstillägg som då måste göras vid upphämtning av hyrbilen är mycket dyra. Dessutom riskerar du inte att hyrbilarna tar slut eller höga priser bara för att du är sent ute med bokningen. För en billig hyrbil är det bäst att boka så tidigt så möjligt, priser går nästan alltid upp ju närmare avresedagen. Dessutom är det gratis avbokning på flera hyrbilssidor vilket gör att om man man hittar en billigare hyrbil senare så går det att boka om.

Tillval

Det finns ofta flera olika tillval att göra vid en bokning. För bäst pris gör dessa direkt vid bokning. De vanligaste tillvalet är extra förare, GPS, en tank med bensin och ung förare. Bilbarnstol går oftast inte att betala vid bokning men det är bra att lägga till det så att företaget vet om att detta efterfrågas vid ankomsten.

Envägshyra

Envägshyra är ett mycket bra alternativ, speciellt om du kombinerar detta med ett Mulit-city flyg. För fler tips om att flyga till USA med open jaw/Multi-city biljett. USA Planera din roadtrip så att du flyger till tänkt startpunk och sedan lämnar bilen och flyger hem från där du vill att din roadtrip ska sluta.

Hyrbilar på flygplatser

Utbudet på hyrbilar är som störst på flygplatserna och priserna är också lägst. Försök därför alltid att boka din hyrbil så att den enkelt kan hämtas upp vid ankomst till USA. Att försöka spara pengar genom att minska hyrbilstiden ett par dagar och hyra i staden istället, blir oftast betydligt dyrare. Lämna sedan din hyrbil på flygplatsen där du flyger ifrån ifrån.

Försäkring

Försäkring ingår om ni följer våra rekommendationer och bokar innan avresa. Bokar ni via en utländsk bokningssida riskerar ni att få betala dyrt för försäkring på plats.
Läs mer: Försäkring på hyrbil i USA

Ålder för att få hyra bil

Är du under 21 år blir det svårt att hyra bil. Är du under 25 år kan du få hyra bil men mot en extra avgift/dag som på några veckor växer till några tusen kr. Det är ofta bäst att försöka hitta en bil vid bokning som erbjuder detta tillägget direkt. Det kan spara ganska mycket pengar.

Boka hyrbil:

Boka med försäkring: Hyrbil24.se
Läs även: Hyrbilstips på USA.se

Hyr bil på internet istället för i USA

För att hålla koll på kostnader när du ska hyra bil i USA och för att inte behöva oroa sig över hyrbil och försäkringsöverraskningar så är det många som idag hyr bilen hemma i Sverige. På så sätt kan man i lugn och ro läsa igenom villkoren, bestämma vilken bil som passar ens behov samt få en översikt över kostnaderna och tilläggsförsäkringar. Det finns många globala hyrbilsföretag som är seriösa. Ofta är det billigare att hyra bil och betala över internet än att göra det på på plats i USA. Det är också väldigt skönt att veta att en bil väntar på dig vid flygplatsen när du landar.

Internationellt körkort

En vanligt orosmoment för många är om deras svenska körkort ska funka eller ej. Vissa väljer att skaffa ett internationellt körkort innan resan till USA för att vara säkra. Vi kan här men säkerhet berätta att ett internationellt körkort inte behövs. Internationellt körkort är endast en översättning och det finns inget intresse för detta. Vill du vara på den säkra sidan när du kör bil i USA så ha även ditt pass med dig i bilen.

Oftast inga problem!
Nu är det lätt att bli skrämd och tro att allt är jobbigt. Det ska dock tilläggas att i 99 av 100 fall så upplever kunden inte ett endaste problem under sin roadtrip.

Comments are closed.