Roadtrip i USA

Hyra bil i USA

Hyrbil
Hyrbil

Att hyra bil i USA kräver lite mer av kunden än i Sverige. Det grundläggande försäkringsskyddet är inte alls lika omfattande som hos svenska biluthyrare. T.ex. så täcker den inkluderade trafikförsäkringen skador på den andra bilen och andra personer men inte på hyrbilen. Köper man ingen tilläggsförsäkring kan självrisken vid en olycka bli flera tusentals kr. Däremot behöver man inte köpa allt som biluthyraren försöker sälja på en. Det är även oftast billigare att boka bilen hemifrån.En bonus på det är att det är en fantastisk känsla när man landar att direkt kunna hämta ut sin bil på flygplatsen och dra iväg. Bokar man hemifrån kan man i lugn och ro också läsa igenom alla villkor.

Ålder för att få hyra bil

Är du under 21 år blir det svårt att hyra bil. Är du under 25 år kan du få hyra bil men mot en extra avgift/dag som på några veckor växer till några tusen kr. Tänk på att om du inte väljer att boka hemifrån kan du få en tråkig överraskning då biluthyrningsföretaget väljer att reservera ett belopp på ditt bankkort för att vara säkra på att få betalt. Det kan sedan bli något fel när du ska betala på riktigt då det reserverade beloppet ligger kvar vilket betyder att du ligger ute med ungefär dubbelt så mycket pengar som hyrkostnaden. Bokar du bilen från Sverige ingår oftast en extra försäkring men bokar du den på plats i USA brukar det tillkomma en extraavgift.  Fråga alltid biluthyraren vad olika scenarion kostar. Vad är självrisken? Finns det självriskreducering etc. Glöm inte att titta på om din bank genom ditt bankkort ersätter självrisk i fall av olycka. Innan du kör iväg med bilen är det väldigt viktigt att inspektera bilen och få eventuella skador dokumenterade.

Nu är det lätt att bli skrämd och tro att allt är jobbigt. Det ska dock tilläggas att i 9 av 10 fall så upplever kunden inte ett endaste problem under sin road trip. Boka hemifrån med en seriös firma.

Tips för att hyra bil:

Holiday Autos
Världens största hyrbilsförmedlare med lägsta prisgaranti.

 

Tags: , , , , ,

  • Pingback: Bli inte lurad vid bilköpet! | Roadtripguiden()

  • Pingback: Roadtrip « Road trip bloggen()

  • Lisa

    Vad ni än gör, hyr inte bil hos Payless. Det blir Paymore! Jag bokade online, men de lurade mig sen till att köpa mycket mer tillägg än jag behövde och var rätt otrevliga att ha att göra med. Jag har också läst kommentarer om dem i efterhand som också visar på: Välj någon annan!!