Roadtrip & hyrbilsguide

Topp 10 turistattraktioner i USA

SevärdheterComments Off on Topp 10 turistattraktioner i USALäs mer »

Vi presenterar nedan en lista på de 10 turistattraktioner i USA som du inte får missa om du är ett stort amerika-fan och alltid drömt om att få besöka alla dessa platser du sett på TV genom åren. Dessa behöver inte vara de mest vackraste, bästa, eller mest sevärda platserna. Utan den här listan listar helt enkelt Topp 10 turistsevärdheter. Enjoy!

Västra Grand Canyon

1. Grand Canyon

Grand Canyon ligger i nordvästra Arizona och är världskänt. Grand Canyon är världens största Canyon (kanjon) vilket är en djup dalgång som karvats ut av ett vattendrag. Hundratals filmer har spelats in i området. Grand Canyon är det perfekta stoppet på en roadtrip i västra USA eller helikopter från Las Vegas. Läs mer på GrandCanyontours.se .

2. Niagarafallen

På gränsen mellan USA och Kanada ligger Niagarafallen. Niagarafallen som är en grupp av vattenfall är inte det högsta i världen,de faller “endast 54 meter” men det fantastiska är bredden på vattenfallen och de enorma mängder vattenmassor som strömmar igenom varje sekund, året runt. Bästa tiden att besöka är sommarhalvåret då man kan åka med båten “Maid of the Mist”. Läs mer på Niagarafallen.nu.

3. Las Vegs – The Strip

Besök en stad som är maxad på många sätt. Beskåda människor som träffats en vecka tidigare och bestämt sig för att gifta sig i en drive-in vigsel. Känn spänningen på ett kasino eller koppla av på några av världens största hotell. Las Vegas erbjuder mycket och det mesta i absoluta världsklass som till exempel föreställningar, shopping, poolområden, antal soltimmar, restauranger, barer och nattklubbar. Här finns något för alla! Läs även Las Vegas-guiden: Vegas.nu.

4. New York

Behöver vi säga mer? Om du i ditt liv endast får besöka en metropol, så är New York det främsta alternativet. Med en atmosfär som går att ta på, och shopping som är over the top är detta ett måste. 50 miljoner besökare årligen kan bara inte ha fel.

5. Meteorkrater

Nära Winslow i norra Arizona hittar du världens största meteorkrater. 170 meter djup och 50 000 år gammal. Intill kratern finns den självklara souvenirshoppen men även ett litet museum där du kan lära dig mer samt se lite filmer.

6. Graceland – Memphis

Besök Elvis Presleys forna hem Graceland i Memphis. Här ligger också The King begravd. Idag är bostaden ett museum där du kan skåda hur lyx såg ut på 60- och 70-talet.

7. Golden Gate-bron i San Francisco

San Francisco är inte en stad som andra i USA. Här hittar du också berömda Golden Gate-bron, byggd 1937 och 2150 meter lång är den inte längst i världen, men den aspirerar i alla fall som en av de vackraste. Läs mer om Golden gate-bron på USA.se.

8. Yellowstone National park

Denna fantastiska plats är svår att beskriva med några ord. Yellowstone är världens första nationalpark och grundades 1872 för att bevara de gejsrar och varma källor som finns. Yellowstone ligger i Klippiga bergen (mestadels av parken ligger i delstaten Wyoming).

9. Bourbon Street, New Orleans

Bourbon Street i New Orleans Franska kvarter (French Quarter). Söderns kändaste turistgata med barer, souvenirshops och hem för den årliga Mardi Gras festivalen. Läs mer på Wikipedia.

10. Vägen

Det går inte att skriva en topp 10 lista utan att ta med de amerikanska vägarna i sig. Att bara få glida runt och stanna där andan faller på är kanske det mest spännande med USA. USA är det perfekta landet att göra en roadtrip i. Detta beror bland annat på bra vägar, billiga hyrbilar, många sevärdheter med långa avstånd.

Vad är din favoritplats?

 

Tags: , , , ,

Comments are closed.