Roadtrip & hyrbilsguide

Börja eller sluta din roadtrip i New York

PlaneringComments Off on Börja eller sluta din roadtrip i New YorkLäs mer »

Frihetsgudinnan i New York

Kombinera Roadtrip med New York

Många väljer att besöka New York under sin roadtrip och vistelse i USA. Har man begränsad tid är det flera som avverkar sin roadtrip i Kalifornien eller i södern och sedan flyger in eller ut från New York för att få några dagar av storstadsliv och shopping. Det finns dock många möjligheter över hela USA för bra och billig shopping.
Man kan med hyrbilar också välja att starta från en punkt och sluta sin roadtrip från en annan. Har man lite längre tid för sin roadtrip så är New York nästan ett måste.

Sevärdheter

New York behöver ofta inte någon längre presentation då många av sevärdheterna är världskända. För att nämna några saker det är känt för kan Frihetsgudinnan, Empire State Building, Ground Zero med One World Trade Center, Manhattan och Brooklyn i New York nämnas. Det går att åka upp i några av dessa skyskrapor där vi rekommenderar den nya One World Trade Center för bäst upplevelse och utsikt.

Läs mer om New York Sevärdheter på ResetillUSA.se.

Det finns många hostels och hotell i New York, något för alla budgetar men som alltid är det en bra idé att vara ute i god tid och boka hemifrån. Populära hostels tar ofta slut, speciellt under högtider som påsk och på sommaren.

Det kan vara en häftig upplevelse att komma hela vägen från Kalifornien eller andra delar av USA och rulla in på Manhattan sida vid sida med Yellow Cabs. Det smakar dock mer än det kostar, du får vara beredd på köer och trafikstockningar. Därför är det bättre att lämna bilen på biluthyrningsfirman utanför staden eller på flygplatsen. Väl i centrum är tunnelbanan det smidigaste sättet att ta sig runt på.

Flyg till New York kan du söka på de flesta ställena, från Stockholm och Köpenhamn finns det direktflyg.

Tags: ,

Comments are closed.